28 Aralık 2012 Cuma

Bugün 12:30 da Televizyon Başına

Yılbaşı için değişik ve lezzetli bir sofra hazırlamak için değişik fikirlere ihtiyaç duyuyorsanız benim canım arkadaşım Müge'nin ( http://yemekbahane.blogspot.com ) Start Tv de bugün yayınlacanak Soframız adlı programı seyretmenizi öneririm.
Doğuştan bir mutfak aşığı ve lezzet ve sunum dahisi Mügeciiiimi tanıyan tüm arkadaşlarımın ve benim ortak düşüncemiz olan onun mutlaka televizyonda bir yemek programı yapmasıdır.
Bugün Soframız programı umarım onun için çok sevdiği bu alanda yeni ufuklar açar ve bu yolda keyifle ilerlemesini sağlar.
İzlemek isteyenler bugün Start tv de saat 12:30 da Soframız programını açabilirler,
Kaçıranlar ise yayından sonra şu adreste istedikleri an izleyebilirler. Harika tarifler var benden söylemesi... http://www.startv.com.tr/program/soframiz

27 Aralık 2012 Perşembe

Yılbaşı Çekiliş Sonuçları:)

Eveeet, benim için çok değerli bir çekiliş oldu, neden derseniz sizin katılımınızla izlenecek çok iyi filmler ve okunacak şahane kitaplar almış oldum listeme, eminim siz de gelen yorumları okuyup listelerinize eklemeler yapma fırsatını bulmuşsunuzdur.

Gelelim çekiliş sonuçlarına, random.org ile yaptığım çekiliş sonucuna göre 1. seti Zeynep Özmen Ünlü, 2. seti ise Elif'e hediye ediyor, yeniyılda keyifli vakitler geçirmelerini diliyorum.

Hepinize MUTLU YILLAR......

Yılbaşı Çekilişi, bide benden olsun:)

Çekiliş, hertürlü heyecanlı, katılsam da düzenlesem de:)
Aslında herşey kitaplığı düzenleme girişimimle başladı. Toplarken toplarken kendi kendime dedim birkaç film ve kitap ayırıp blogdaşlarıma hediye mi etsem diye. Ve gönlümden kopan birkaç dvd ve kitabı gruplayarak iki set hazırladım:)
Çekilişe katılmak istiyorsanız yorum bölümüne "Mutlaka izlenmeli" dediğiniz en az bir filmi ve "Mutlaka okunmalı "dediğiniz en az bir kitabı yazmanızı ve hangi hediye setini istediğinizi belirtmenizi rica ediyorum.
Çekilişi 27 Aralık günü yapacağım.
İşte sizlere hazırladığım 2 hediye seti ve ufak tanıtımlar:)

Set 1 de şunlar var,


1) The Machinist - Christian Bale'ın başrolde oynadığı harika bir psikolojik gerilim film. Filmle ilgili wikipediadan alınma birkaç bilgi,
  • Filme çeşitli yarışmalarda 7 ödül verilmiştir.
  • Christian Bale bu film için özel bir diyetle 82 kilodan 54 kiloya düşmüş.28 kiloluk bu kayıp bir aktörün bir film için kaybettiği en yüksek miktar olarak rekor kitaplarına geçmiştir.
  • "El Maquinista" İngilizce olarak çekilmiş bir İspanyol filmidir. Çekimler İspanya'da yapılmıştır. 
  • Film afişlerindeki promosyon cümlesine göre "El Maquinista", "Fight Club" ile "Memento" filmlerinin bir karışımı olarak görülebilir.
2) İki Çizgi - Selim Evci'nin Yazıpı Yönettiği film ilk olarak Venedik Film festivalinde gösterilmiş ve 30'un üzerinde festivale katılmış. 
Kapağın arkasında Atilla Dorsay'ın filmle ilgili görüşü şöyle: Günümüz Türkiye'sinin geleneksel yapısı ve Batı'dan edinilen değerler arasındaki çatışmayı cinsellik, kimlik ve özgürlük gibi kavramların sınırları içinde değerlendiren film, iki insanın ilişkisini günümüzün kara vebası iletişimsizlik ve kargaşayla nasıl içinden çıkılmaz bir hale geldiğini gözler önüne seriyor.
3) The Men Who Stare At Goats - George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey'nin oynadığı, ordu ve savaş eleştirisi süper bir komedi.
4) A Dangerous Method: Keira Knightly, Viggo Mortensen ve Vincent Cassel'in oynadıkları psikanalizmin profesörleri Jung, Freud ve bir hasta arasında geçene gerçek bir hikayeden esinlenilmiş etkileyici bir psikolojik gerilim ve drama filmi.
5) Kara Kedi Ak Kedi: Emir Kusturica'nın Venedik Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülü aldığı absürd komedi muhteşem müzikler eşliğinde.
6) Sergüzeşt - Samipaşazade Sezai'nin yazdığı Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatının harika örneklerinden biri. Köle kızların (halayık) anlatıldığı ve çok severek okuduğum bir kitap.

Set 2 de ise bunlar var,


1) Tatil Kitabı - Seyfi Teoman'ın birçok festivalde gösterlmiş ve ödül almış filmi. 
2) Beautiful Lies - Audrey Tautou'dan yine şirin bir komedi. Herşeyi unutup hoşça vakit geçirebileceğiniz keyifli bir film.
3) Cache (Saklı)- Michael Haneke'nin bol ödüllü ve Juliette Binoche'nin Daniel Auteuil ile birlikte başrol oynadığı psikolojik gerilim. Atilla Dorsay'ın film için eleştirisi ise şöyle " Haneke, bu filmde acımasızlığın ve vahşetin dünyanın en modern kentinin çağdaş bir yöresinde bile patlak verebileceğini gösteriyor. Ayrıca en çağdaş geçinen toplumların bile bağrındaki gizli ırkçılığı ve öteki'nden nefret etme olgusunu da deşiyor."
4) Four Last Songs - Tamamen insan ilişkileri üzerine kurulu Akdeniz'de bir adada geçen İngiliz komedisi. Kendinizi bu filme teslim ederek adada kendi halinde yaşayan bir grup sıcak kanlı insandan biri olarak hissedebilirsiniz.
5) Sagan - "Çok güçlü görünen, başarılı fakat yalnız bir kadın'ın hikayesi" "Günaydın (Merhaba) Hüzün" adlı kitabın ünlü yazarı Françoise Sagan'ın hayatı. Gerçek hayat hikayeleri herzaman ilgi çekici ve etkileyici olmuştur.
6) Pirinç - Su Tong - Pirinç, 1930'lu yılların Çin'inde pek çok işe yarar.Neredeyse biricik besin olmanın yanı sıra para yerine de geçer. Hem afrodizyak olur, hem de cinsel işkence aracı. Hem cinayet silahı olarak kullanılır hem de tüm iyiliklerin simgesi olarak. Günümüz Çin edebiyatının en kışkırtıcı yazarlarından Su Tong, birçok dilde de yayınlanan Pirinç adlı romanında, dıymak bilmez bir güç ve cinsellik tutkusu olan bir gencin yaşam öyküsünü anlatıyor.